Δρ. Τσαλίκη Ελένη
Εντεταλμένη Ερευνήτρια

Χημεία & Τεχνολογία Βιομηχανικών Φυτών
ΙΓΒ & ΦΠ
Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 570 01 
Τηλ. +302310471544 (εσωτερικό 106) 
Fax +302310473024

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αναλυτικό Βιογραφικό    
 

H Δρ. Ελένη Τσαλίκη είναι Εντεταλμένη Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με αντικείμενο τη Χημεία και Τεχνολογία Βιομηχανικών και Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας.

Είναι πτυχιούχος Γεωπονίας του ΑΠΘ (1992) με ειδίκευση με ειδίκευση στις Γεωργικές Βιομηχανίες και Τεχνολογία Τροφίμων, Διδάκτωρ του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ (2002) και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Χημεία με έμφαση στη Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων (1997). Από το 1997 εργάστηκε στο πρώην Ινστιτούτο Βάμβακος και Βιομηχανικών Φυτών, στην αξιολόγηση τεχνολογικών χαρακτηριστικών ινών και στη σποροπαραγωγή βαμβακιού. Από το 2016 εντάχθηκε στο ερευνητικό προσωπικό του ΕΛΓΟ-Δήμητρα στη Βαθμίδα Γ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η αξιολόγηση ποικιλιών βιομηχανικών φυτών (βαμβάκι, καπνός, κλωστική κάνναβη), η σποροπαραγωγή βαμβακιού και καπνού καθώς και η ποιότητα ίνας βαμβακιού.

Συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, έχει δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή και εθνικά περιοδικά και είναι εκλεγμένο μέλος τηςεκτελεστικής επιτροπής του Διεθνούς Συνδέσμου Ερευνητών Βάμβακος (InternationalCottonResearchAssociation – ICRA) που έχει ως βασικό στόχο την προώθηση και την ενδυνάμωση δικτύου συνεργασίας μεταξύ των επιστημόνων που ασχολούνται με το βαμβάκι.

Τελευταία ενημέρωση, Απρίλιος 2017