Δρ. Γιτσόπουλος Θωμάς
Εντεταλμένος Ερευνητής

Ολοκληρωμένη Αντιμετώπιση Ζιζανίων
ΙΓΒ & ΦΠ
Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 570 01 
Τηλ. +302310471544 (εσωτερικό 105) 
Fax +302310473024

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αναλυτικό Βιογραφικό    
 

O Δρ Θωμάς Γιτσόπουλος είναι Εντεταλμένος (Γ’) Ερευνητής στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης &Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-Δήμητρα με αντικείμενο «Ολοκληρωμένη Αντιμετώπιση Ζιζανίων». Έλαβε Πτυχίο Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών κατεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής το 1995 με βαθμό 7.20 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Το έτος 2000 έλαβε Διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) από το Παν/μο του Ρεντινγκ της Αγγλίας (UniversityofReading, UK) στην ειδικότητα«Ζιζανιολογία».

Εργάστηκε ως Γεωπόνος ΕΛΓΑ, ως Γεωπόνος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, ως Επιστημονικός συνεργάτης του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ως Διευθυντής Πειραματισμού GEP στην εταιρία AnadiagHellas. Το 2007 εντάχθηκε στο ερευνητικό προσωπικό του τότε ΕΘΙΑΓΕ και νυν ΕΛΓΟ-Δήμητρα στη Βαθμίδα Δ’ ως Δόκιμος Ερευνητής.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στη βιολογία και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ζιζανίων. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές, σε πρακτικά συνεδρίων και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πολλές ημερίδες σχετικά με αγροτικά θέματα. Έχει διατελέσει μέλος οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής εθνικών συνεδρίων και διεθνούς Workshop. Είναι μέλος της Ελληνικής Ζιζανιολογικής εταιρίας έχοντας διατελέσει και μέλος του ΔΣ. Είναι μέλος του ΓΕΩΤΕΕ και της Ευρωπαϊκής Ζιζανιολογικής Εταιρίας (EWRS).Έχει διατελέσει υπότροφος εξωτερικού από το ΙΚΥ.  

Τελευταία ενημέρωση, Απρίλιος 2017