Δρ. Καλύβας Απόστολος
Εντεταλμένος Ερευνητής

Γενετική Βελτίωση Καλλιεργούμενων Φυτών
ΙΓΒ & ΦΠ
Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 570 01 
Τηλ. +302310471544 (εσωτερικό 107) 
Fax +302310473024

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αναλυτικό Βιογραφικό    
 

O Καλύβας Απόστολος σπούδασε στη σχολή Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε και την προπτυχιακή του διατριβή με τίτλο: «Δημιουργία Διαγονιδιακών φυτών Βαμβακιού». Αργότερα πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές κάτω από την επίβλεψη του καθ. Τσαυτάρη Α. με τίτλο «Κλωνοποίηση των γονιδίων της S-μεταφοράσης του Γλουταθείου (GSTs) σε φυτά καπνού και πιπεριάς» στο τμήμα Γενετικής και Βελτίωσης των Φυτών, της σχολής των Γεωτεχνικών επιστημών του ΑΠΘ. Επίσης στο ίδιο τμήμα πραγματοποίησε και την διδακτορική του διατριβή υπό από την επίβλεψη του καθ. Τσαυτάρη Α. με τίτλο «Ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων για διάκριση ποικιλιών και βελτίωση του βάμβακος (Gossypium hirsutum L.)». Ο Καλύβας Απόστολος έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, ενώ συμμετείχε σε ένα αριθμό συνεδρίων, σεμιναρίων και ερευνητικών προγραμμάτων.

Από τον Δεκέμβριο του 2010 εργάζεται ως Ερευνητής στο Ινστιτούτο Βάμβακος και Βιομηχανικών Φυτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα”, που μετονομάστηκε σε Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, στο γνωστικό αντικείμενο Γενετική Βελτίωση Καλλιεργούμενων Φυτών.  

Τελευταία ενημέρωση, Απρίλιος 2017