Κορπέτης Ευάγγελος
Επιστημονικό Προσωπικό

Τμήμα
ΙΓΒ & ΦΠ
Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 570 01
Τηλ. +302310471544 (εσωτερικό 108)
Fax. +302310473024

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αναλυτικό Βιογραφικό    
 

Ο Ευάγγελος Κορπέτης είναι Γεωπόνος ΠΕ, MSc υπεύθυνος για το Πρόγραμμα Βελτίωσης Χειμερινών Σιτηρών, για τη Σποροπαραγωγή Σιτηρών, καθώς και για τους γενεαλογικούς, πειραματικούς και αγρούς σποροπαραγωγής σιτηρών του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων (πρώην Ινστιτούτο Σιτηρών) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Είναι πτυχιούχος Γεωπονίας (ΑΠΘ), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γενετική Βελτίωση και Βιοτεχνολογία Φυτών με έμφαση στην Παραγωγή Πολλαπλασιαστικού Υλικού και την Ποιότητα Τροφίμων (ΠΘ) και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στη Γενετική Βελτίωση Φυτών, Αγροκομία και Ζιζανιολογία (ΑΠΘ).

Είναι μέλος του European Cooperative Programme for Plant Genetic Resources (ECPGR) Barley Working Group και από το 2012 μέχρι σήμερα είναι τακτικό μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΤΕΠΥ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπεύθυνος για θέματα σιτηρών. Συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Σιτηρών που ενέγραψε στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών τις νέες ποικιλίες σιτηρών «Σείριος» (κριθάρι, 2012), «Θράκη» (σκληρό σιτάρι, 2014) και «Αλκμήνη» (τριτικάλε, 2014). Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε εθνικά και διεθνή περιοδικά και έχει ανακοινώσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Τελευταία ενημέρωση, Απρίλιος 2017